Ośrodek Rekreacyjno-Sportowy Centrum

Obecnie na terenie ośrodka znajdują się: pełnowymiarowa hala sportowa z mieszczącą około 180 osób galerią dla widowni, nowoczesna kryta pływalnia, brodzik, sauny, jacuzzi, siłownia, sala do tenisa stołowego, pomieszczenia klubu szachowego, sale do zajęć muzycznych (w tym dla orkiestry dętej KWK Ziemowit) oraz szatnie z natryskami. Ośrodek jest ogólnodostępny, dla wszystkich chętnych, którzy chcą z niego skorzystać indywidualnie lub w ramach jednej z działających sekcji: kulturystycznej, aerobiku, tańca sportowo-towarzyskiego, kung-fu, tenisa stołowego, muzycznej. W niedalekiej przyszłości obiekt wzbogaci się o nowoczesną kręgielnię.

Pływalnia kryta

W skład kompleksu pływalni krytej wchodzą:

• niecka główna o wymiarach 25 m x 10 m o profilu dna 1,10 m do 3,40 m,
  • dwa brodziki dla dzieci o głębokości 40 cm i 60 cm z gejzerem,
  • wanna z hydromasażem – whirpool,
  • sucha sauna oraz łaźnia parowa (sanarium).
Zastosowano nowoczesny elektroniczny system wejścia i zamykania szafek

INFORMUJEMY, ŻE OD DNIA 01.09.2017R. OBIEKT BĘDZIE ZARZĄDZANY PRZEZ PGK „PARTNER” SP. Z O.O.  43-143 LĘDZINY UL. LĘDZIŃSKA 47.DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM KLIENTOM, KLUBOM SPORTOWYM, DZIERŻAWCOM ORAZ PRACOWNIKOM ZA 21 LETNI WKŁAD W DZIAŁANIE I FUNKCJONOWANIE OŚRODKA REKREACYJNO – SPORTOWEGO „CENTRUM”.

ZE SPORTOWYM POZDROWIENIEM

ZARZĄD FUNDACJI